piatok, 29. januára 2010

Bulharský šalát

Bulharský šalát - recept
1 kg uhoriek
1 kg cibule
1 kg papriky
1 kg paradajok
2,5 dl octu
0,5 dl oleja
150 g cukru
40 g soli

Zeleninu očistíme umyjeme a pokrájame na rezance. Pridáme olej, ocot, cukor, soľ a premiešame. Potom všetko dáme do hrnca a povaríme 10 min. Horúcu zmes nalejeme do čistých pohárov, dobre uzavrieme a necháme ich zabalené v deke až do vychladnutia, prípadne zasterilizujeme v zaváracom hrnci 10 minút. Tento šalát môžeme použiť ako prílohu, ale výborne nahradí i lečo.
Doba prípravy:
Bulharský šalát - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore