sobota, 6. novembra 2010

Dunajské vlny

Dunajské vlny - recept
400 ml polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
150 ml kryštálového cukru
1 vajce
200 ml mlieka
1 vanilínový cukor
1 Zlatý klas
100 ml oleja
1 ČL kakaa
1 marhuľový kompót (720 ml)

Krém:
500 ml šťavy z kompótu
2 Zlaté klasy
1 vanilínový cukor
150 g masla
5 lyžíc práškového cukru (podľa chuti)

Do múky zmiešanej s práškom do pečiva a cukrom pridáme rozšľahané vajce, olej, v mlieku rozmiešaný Zlatý klas, vanilínový cukor a všetko spolu dôkladne vymiešame. Zmes rozdelíme na polovice, do jednej pridáme kakao.
Menší plech vymastíme a posypeme múkou. Vylejeme naň najprv svetlé a potom tmavé cesto. Navrch poukladáme (oblúčikmi nadol) odkvapkané marhule a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 175°C. Na vychladnutý koláč natrieme krémom: V šťave z kompótu (ak nemáme toľko šťavy, pridáme vodu) rozmiešame Zlaté klasy pridáme vanilínový cukor a uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom do penista, postupne ho pridávame do vychladnutej kaše a šľaháme elektrickým šľahačom, kým nevznikne hladký krém. Koláč ozdobíme strúhanou čokoládou alebo grankom.
Doba prípravy:
Dunajské vlny - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore