streda 25. mája 2011

Kapor na pomarančoch

Kapor na pomarančoch - recept
1 očistený kapor bez hlavy a chvosta
2 pomaranče
3 PL oleja
40 g masla
soľ, grilovacie korenie
mleté čierne korenie
petržlenová alebo zelerová vňať
2 papiere na pečenie

Kapra (alebo inú rybu) necháme rozmraziť v mlieku s vodou v pomere 1:1, aby sme odstránili rybací pach. Potom rybu opláchneme, osušíme a nakrájame na porcie. Menší plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme ho časťou roztopeného masla s olejom. Do zvyšného masla s olejom vytlačíme šťavu z jedného pomaranča a do tejto zmesi namočíme pripravené porcie ryby, ktoré necháme 20 - 30 minút odstáť. Potom ich osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, poukladáme na plech, obložíme druhým pomarančom nakrájaným na kolieska a časťou vňate. Druhý papier na pečenie tiež potrieme maslovo-olejovou zmesou a potretou stranou dáme na rybu. Okraje papiera spojíme, uzavrieme, vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme asi 20 minút podľa potreby. Podávame so zemiakmi alebo s rôznymi šalátmi.
Hotové jedlo príjemne vonia pomarančmi, je veľmi chutné a ľahko stráviteľné. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kapor na pomarančoch - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore