piatok, 29. januára 2010

Kurací perkelt s brokolicou

Kurací perkelt s brokolicou - recept
500 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien
300 až 400 g brokolice
1 cibuľa
3 lyžice oleja
4 dl číreho bujónu (z kocky)
štipku mletého zázvoru
soľ
1 téglik pochúťkovej smotany
1 lyžica hladkej múky

Na oleji speníme cibuľu posekanú najemno, pridáme umyté mäso pokrájané na kocky, posypeme zázvorom, korením a restujeme za častého miešania, až sa začne mäso sfarbovať dozlatista. Podlejeme troškou bujónu zmiernime plameň a prikryté dusíme do polomäkka. Počas dusenia podlievame bujónom a častejšie premiešame. Medzitým očistíme a umyjeme brokolicu, rozoberieme ju na menšie ružičky, tie ešte podlľa potreby v strede prekrojíme a keď je už mäso takmer mäkké, pridáme brokolicu k mäsu, prilejeme zvyšný vývar prípadne vodu, premiešame a spolu dusíme domäkka. Nakoniec pridáme smotanu rozšľahanú s múkou, podľa chuti osolíme, premiešame, necháme prevrieť a dovaríme. Podávame s cestovinou - špirálkami alebo kolienkami. Vhodná je aj ryža.
Doba prípravy:
Kurací perkelt s brokolicou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore