pondelok, 28. marca 2011

Pečené kurča na kapuste

Pečené kurča na kapuste - recept
1 kurča
1 kg kyslej kapusty
zemiaky
olej, bylinková soľ
grilovacie korenie

Kurča naporcujeme na kúsky (môže byť ľubovoľne veľké, pri pečení sa to stratí) osolíme bylinkovou soľou a posypeme grilovacím korením.
Dno zapekacej misy alebo pekáča potrieme olejom. Očistené zemiaky postrúhame na hrubšom strúhadle (ako jablká), osolíme a dáme na dno pekáča. Na zemiaky dáme vrstvu kapusty a navrch rozložíme porcie kurčaťa.
Zakryté pečieme podľa potreby pri 200°C, kým to nezačne neodolateľne voňať, a kým mäso nechytí opečený odtieň.
Zemiaky sa trocha prichytia na pekáč a sú veľmi chutné, preto aby nič nezostalo, treba ich vybrať lyžicou alebo niečím podobným.
Doba prípravy:
Pečené kurča na kapuste - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore