piatok 29. januára 2010

Linecké kolieska

Linecké kolieska - recept
400 g hladkej múky
250 g masla (izbovej teploty)
125 g práškového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
citrónová kôra
štipka soli
2 žĺtky (izbovej teploty)
pikantný lekvár na spájanie
práškový cukor na posypanie

Múku a práškový cukor preosejeme, pridáme štipku soli, postrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a premiešame. Nakoniec pridáme na kúsky pokrájané maslo, žĺtky a vypracujeme hladké vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladu asi na dve hodiny. Odležané cesto po častiach rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske a pomocou formičiek vykrajujeme plné kolieska a kolieska s otvorom. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 5 - 8 minút. Po vychladnutí na plné koliesko natrieme lekvár (najlepší je ríbezľový) a spojíme s kolieskom s otvorom, ktorý sme predtým posypali práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Linecké kolieska - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore