sobota, 5. júna 2010

Opitý františkán

Opitý františkán - recept
220 g Palmarínu
220 g práškového cukru
6 žĺtkov
Zmiešame do spenenia
Pridáme:
60 g hladkej múky
60 g hrubej múky
1 prášok do pečiva
1,5 lyžičky kakaa
a nakoniec sneh zo 6 bielkov
Plnka:
kyslý lekvár
1 pohár zaváraných marhúľ (0,7 dl)
200 g mletých orechov
150 g práškového cukru

Ingrediencie na cesto spolu dobre vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Upečený a vychadnutý koláč potrieme kyslým lekvárom, na ktorý poukladáme marhule. Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zmesou rovnomerne posypeme marhule. Potom dobre popritláčame a celý povrch koláča pofŕkame rumom. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Doba prípravy:
Opitý františkán - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore