Paradajky vo vlastnej šťave
tvrdé zrelé domáce paradajky
Ľubovoľný počet tvrdých zrelých domácich paradajok najprv zbavíme šupky. Paradajky zalejeme vriacou vodou a chvíľu počkáme, kým šupka pukne. Ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, tesno naukladáme do čistých zaváracích pohárov a viečko dobre zatiahneme. Sterilizujeme 20 minút a pod dekou necháme vychladnúť.
Paradajky v zime už len rozmixujeme a máme výborný pretlak do polievok a omáčok. Tieto sú vhodné na prípravu mletého mäsa, prípadne si v zime uvaríme domácu paradajkovú omáčku - Arrabiata, ktorá je skvelá na varené a zapekané cestoviny.
Paradajky pred nakladaním môžeme nechať aj so šupkou. Tie umyjeme, nakrájame na štvrtiny a pokračujeme ako pri paradajkách bez šupky. Tieto paradajky pred použitím musíme prepasírovať cez sitko a opäť získame výborný pretlak do polievok a omáčok.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Paradajky v zime už len rozmixujeme a máme výborný pretlak do polievok a omáčok. Tieto sú vhodné na prípravu mletého mäsa, prípadne si v zime uvaríme domácu paradajkovú omáčku - Arrabiata, ktorá je skvelá na varené a zapekané cestoviny.
Paradajky pred nakladaním môžeme nechať aj so šupkou. Tie umyjeme, nakrájame na štvrtiny a pokračujeme ako pri paradajkách bez šupky. Tieto paradajky pred použitím musíme prepasírovať cez sitko a opäť získame výborný pretlak do polievok a omáčok.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára