piatok 29. januára 2010

Pekný tvarohový koláč

Pekný tvarohový koláč - recept
280 g polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
130 g Hery
150 g práškového cukru
1 vajce
1 žĺtok

Tvarohový krém:
500 g jemného tvarohu
500 ml mlieka
1 vanilínový cukor
150 g práškového cukru
2 krémové prášky Zlatý klas
3 žĺtky
1 vajce

Múku zmiešame s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme zmäknutú Heru a rozšľahané vajce so žĺtkom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rovnomerne roztlačíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 175 až 180°C.
Zatiaľ si pripravíme tvarohový krém: V mlieku rozmiešame Zlaté klasy, pridáme práškový a vanilínový cukor, vajce, žĺtka, tvaroh a pomocou mixéra rozšľaháme na hladký krém, ktorý nalejeme na zapečené cesto a znova dáme piecť.
Keď krém stuhne, natrieme naň dotuha vyšľahaný sneh zo 4 bielkov a 4 lyžíc práškového cukru. Vložíme späť do rúry a zapečieme ešte 8 až 10 minút.
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Domáci tvarohový krémeš
Pekný tvarohový koláč - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore