nedeľa 21. novembra 2010

Sójové fašírky s cesnakovou omáčkou

Sójové fašírky s cesnakovou omáčkou - recept
250 g sójových kociek
1 zeleninový alebo mäsový bujón
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať, strúhanka
olej na vyprážanie

Cesnaková omáčka:
250 ml sladkej smotany 33%
3 - 4 strúčiky cesnaku podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
petržlenová vňať

Sójové kocky zalejeme horúcou, pridáme zeleninový alebo mäsový bujón a v odkrytej nádobe varíme domäkka asi 15 - 20 minút. Potom ich scedíme, vyžmýkame, pomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, vajíčko a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame, vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a na horúcom oleji vypražíme z obidvoch strán. Položíme ich na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Cesnaková omáčka: Trochu výpeku z fašíriek precedíme cez sitko do druhej panvice. Prilejeme smotanu, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a za stáleho miešania necháme zovrieť. Keď omáčka začne hustnúť odstavíme a podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a premiešame.
Fašírky na tanieri polejeme cesnakovou omáčkou a podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Sójové fašírky s cesnakovou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore