pondelok, 13. septembra 2010

Tvarohovo-vanilkový koláč

Tvarohovo-vanilkový koláč - recept
250 g masla
200 g kryštálového cukru (aj menej)
1 vanilkový cukor
1 vajce
štipka soli
500 g hladkej múky
1 prášok do pečiva

Plnka:
500 g tvarohu
1 teglik bieleho jogurtu
1 vanilkový puding bez varenia
1 vajce
200 g práškového cukru (aj menej)
100 g hrozienok

1. Maslo, kryštálový aj vanilkový cukor, vajce, soľ, 250 g múky zmiešanej s práškom do pečiva spracujeme na cesto. Zvyšnú múku rukami spracujeme tak, aby vzniklo sypké drobivé cesto.
2. Polovicu tohto cesta rovnomerne natlačime na plech.
Tvaroh vymiešame s jogurtom a vanilkovým pudingom, pridáme vajce, cukor a hrozienka. Plnku natrieme na pripravené cesto.
3. Zvyšné cesto rozdrobíme a posypeme ním koláč.
Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C približne 50-60 min. dozlatista.
Doba prípravy:
Tvarohovo-vanilkový koláč - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore