pondelok, 10. januára 2011

Fazuľová polievka s hríbmi a vajcom

Fazuľová polievka s hríbmi a vajcom - recept
200 g bielej fazule
150 g mrkvy
100 g petržlenu
2 - 3 zemiaky
4 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
15 g sušených hríbov
200 ml smotany na varenie
2 lyžice hladkej múky
2 vajcia
1 zeleninový bujón
soľ, vegeta

Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Deň vopred namočenú fazuľu zalejeme 1,5 l vody, pridáme zeleninu, bobkový list a dáme variť. Asi po 30 minútach pridáme sušené hríby. Keď je fazuľa a zelenina takmer mäkká, pridáme do polievky zemiaky a osolíme. Vhodíme rozmrvený bujón a pretlačený cesnak. Keď je všetko mäkké prilejeme smotanu rozmiešanú s hladkou múkou. Polievku necháme prejsť varom, potom vlejeme rozšľahané vajcia, jemne premiešame a ešte 2 - 3 minúty povaríme a dochutíme vegetou a korením.
Podávame s tmavým chlebom alebo s pečivom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Suchú fazuľu zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa. Týmto trikom odstránime 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov.
Fazuľová polievka s hríbmi a vajcom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore