nedeľa, 26. septembra 2010

Kalerábová polievka s krupicou

Kalerábová polievka s krupicou - recept
1 menší kaleráb
olej
1 kocka zeleninového bujónu
soľ, rasca
mleté čierne korenie
1 vajce
1 lyžica jemnej krupice
maslo, pažítka

Kaleráb očistíme a nahrubo postrúhame. V hrnci zohrejeme olej, pridáme kaleráb, chvíľu ho opražíme. V troche vody rozpustíme kocku bujónu, vylejeme ho na kaleráb, rozmiešame a chvíľu dusíme. Prilejeme asi liter vody, pridáme rascu, štipku korenia, soľ a necháme chvíľu variť.
V miske vymiešame vajce s krupicou a so štipkou soli na hladkú kašičku.
Keď je kaleráb mäkký, vajce s krupicou vlejeme do polievky a dobre rozmiešame. Polievku ešte chvíľu povaríme, ak treba, dochutíme, pridáme za lyžičku masla a nakoniec pridáme posekanú pažítku.
Doba prípravy:

Poznámka: Do polievky môžeme pridať nahrubo nastrúhanú mrkvu, bude pestrejšia.
Kalerábová polievka s krupicou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore