piatok, 5. februára 2010

Karamelová roláda

Karamelová roláda - recept
Cesto:
4 vajcia
120 g práškového cukru
120 g polohrubej múky


Krém:
150 g práškového cukru
2 lyžice vody
100 ml mlieka
10 g hladkej múky
1 žĺtok
150 g masla
1/2 balíčka vanilínového cukru

Čokoládová poleva:
100 g čokolády na varenie
70 g Cery

Cesto: Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme preosiaty práškový cukor a žĺtky. Šľaháme, až vznikne pevná pena. Do pripravenej peny opatrne zamiešame preosiatu múku.
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 10 - 14 minút. Upečené cesto ešte horúce vyklopíme z plechu na čistú utierku, papier odstránime a pomocou utierky zvinieme. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme karamelový krém: Do rajničky nasypeme 80 g práškového cukru a vareškou ho na ohni miešame dovtedy, kým sa cukor nerozpustí a nezafarbí dozlatista. Odstavíme z ohňa, zalejeme 2 lyžicami vody, vrátime späť na oheň a za stáleho miešania rozvaríme.
V mlieku dobre rozmiešame hladkú múku, žĺtok a vanilínový cukor. Zmes vlejeme k rozpustenému cukru a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Občas premiešame.
Maslo dôkladne vymiešame so zvyšným práškovým cukrom. Do maslového základu primiešame vychladnutú karamelovú kašu a krém dobre vymiešame.
Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme karamelovým krémom a opatrne opäť zvinieme.
Roládu polejeme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.
Doba prípravy:
Karamelová roláda - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore