streda, 9. februára 2011

Karfiolové krokety

Karfiolové krokety - recept
500 g karfiolu
250 g šampiňónov
1 žemľa
mlieko
1 vajce
strúhanka, soľ
mleté čierne korenie
majorán
petržlenová vňať
olej na vyprážanie

Karfiol rozoberieme na malé ružičky, uvaríme v slanej vode a scedíme. Uvarený karfiol popučíme vidličkou. Šampiňóny očistíme, nadrobno ich pokrájame a podusíme na oleji.
Žemľu namočíme do mlieka, roztlačíme ju a spolu so šampiňónmi pridáme ku karfiolu. Vajce rozšľaháme so soľou, korením i majoránom a vylejeme na karfiol. Všetko spolu dobre zmiešame.
Zo zmesi tvarujeme valčeky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme.
Podávame s uvarenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
Doba prípravy:
Karfiolové krokety - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore