streda, 26. januára 2011

Rajčinová polievka so zemiakmi

Rajčinová polievka so zemiakmi - recept
5 až 6 zemiakov
1 rajčinový pretlak
250 ml šľahačkovej smotany alebo mlieka
1 lyžica hladkej múky
2 l vody
soľ a cukor na ochutenie

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka.
Pridáme rajčinový pretlak a šľahačkovú smotanu alebo mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku. Vlejeme do polievky a necháme zovrieť. Namiesto rajčinového pretlaku môžeme použiť zavárané a prepasírované paradajky vo vlastnej šťave.
Hotovú polievku ochutíme soľou, cukrom, citrónom alebo octom podľa chuti. Nakoniec môžeme pridať posekanú petržlenovú vňať.
Doba prípravy:
Rajčinová polievka so zemiakmi - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore