utorok, 2. februára 2010

Šošovicová s kyslou kapustou

Šošovicová s kyslou kapustou - recept
100 g šošovice
250 g  kyslej kapusty
10 g sušených húb
400 ml kyslej smotany
1 PL hladkej múky
soľ, bobkový list

Šošovicu preberieme, umyjeme, zalejeme vodou a necháme stáť do druhého dňa. Potom vodu zlejeme, pridáme bobkový list, vopred namočené huby, vyžmýkanú (ak treba aj pokrájanú) kyslú kapustu všetko zalejeme vodou a spolu varíme domäkka.
Smotanu dobre rozmiešame s múkou, prilejeme trochu vody z polievky, premiešame, pomaly vlejeme do polievky, rozmiešame a necháme prejsť varom. Občas premiešame. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.
Podávame s tmavým chlebom alebo pečivom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Šošovicu zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa. Týmto trikom odstránime 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov.
Šošovicová s kyslou kapustou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore