Šošovicová s kyslou kapustou
100 g šošovice
250 g kyslej kapusty
10 g sušených húb
400 ml kyslej smotany
1 PL hladkej múky
soľ, bobkový list
250 g kyslej kapusty
10 g sušených húb
400 ml kyslej smotany
1 PL hladkej múky
soľ, bobkový list
Šošovicu preberieme, umyjeme, zalejeme vodou a necháme stáť do druhého dňa. Potom vodu zlejeme, pridáme bobkový list, vopred namočené huby, vyžmýkanú (ak treba aj pokrájanú) kyslú kapustu všetko zalejeme vodou a spolu varíme domäkka.
Smotanu dobre rozmiešame s múkou, prilejeme trochu vody z polievky, premiešame, pomaly vlejeme do polievky, rozmiešame a necháme prejsť varom. Občas premiešame. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.
Podávame s tmavým chlebom alebo pečivom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Smotanu dobre rozmiešame s múkou, prilejeme trochu vody z polievky, premiešame, pomaly vlejeme do polievky, rozmiešame a necháme prejsť varom. Občas premiešame. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.
Podávame s tmavým chlebom alebo pečivom. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Šošovicu zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa. Týmto trikom odstránime 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára