pondelok, 1. februára 2010

Štedré rezance

Štedré rezance - recept
1 cestoviny  (široké rezance)
200 g mletých orechov
100 g práškového cukru, škorica
250g tvarohu
200 g mletého maku

Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Pokropíme rozpusteným maslom alebo olivovým olejom a premiešame s orechmi, tvarohom, makom alebo dusenou kapustou.

Orechové: 200 g mletých orechov zmiešame so 100 g práškového cukru a štipkou škorice.

Tvarohové: 250 g tvarohu rozmrvíme so soľou podľa chuti.

Makové: 200 g mletého maku zmiešaným so 100 g práškového cukru.

Kapustové: Na oleji rozpustíme 1 lyžičku kryštálového cukru, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a keď je upražená do sklovitá, pridáme pokrájanú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, premiešame a dusíme až je kapusta mäkká a zlatistá.
Doba prípravy:
Štedré rezance - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore