Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

sobota 2. októbra 2010

Hanácke koláče

Hanácke koláče - recept
500 g polohrubej múky
70 g kryštálového cukru
70 g masla (Hery, Palmarínu)
20 g droždia
1 vajce, 1 dl mlieka, soľ

Plnka:
250 g jemného tvarohu
50 g práškového cukru
1 žĺtok, citrónová kôra
150 g lekváru

Posýpka:
20 g masla, 20 g hrubej múky, 20 g práškového cukru

Do preosiatej múky pridáme cukor, rozpustený tuk, rozmrvené droždie, vajce soľ, vlažné mlieko (podľa potreby) a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a pokrájame na rovnaké štvorce. Na každý dáme tvaroh vymiešaný so žĺtkom, s cukrom a postrúhanou kôrou. Štvorce "zbalíme" do buchtičiek, uložíme (ďalej od seba) na vymastený plech, roztlačime ich na placky a necháme chvíľu kysnúť. Do stredu každého koláča dáme trochu lekváru.
Urobíme posýpku: Maslo prstami spojíme s múkou a cukrom a zmes rozdrobíme na koláče. Koláče upečieme v stredne teplej rúre.
Doba prípravy:

Poznámka: Tieto koláče môžeme pripraviť aj takto: Cesto rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska, poukladáme ich na vymastený plech a necháme ich ešte chvíľu kysnúť. Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh vymiešame s 1 vanilínovým cukrom, 2 PL práš. cukrom podľa chuti, 1 žĺtkom, 1 vanilkový puding bez varenia (dáme iba, keď je plnka redšia). Do stredu nakysnutých koliesok urobíme jamku, do každej dáme tvarohovú plnku, na vrch dáme trochu lekváru, posypeme posýpkou, dookola potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť.
Hanácke koláče - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore