piatok, 19. marca 2010

Kung - Pao

Kung - Pao - recept
500 g kuracích pŕs
1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku
mletá červená paprika
kari korenie, mleté čierne korenie
soľ, olej
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica worčesterskej omáčky
100 g vylúpaných nesolených arašidov
1 lyžička maizeny

Mäso nakrájame na hrubšie rezance alebo kocky, pridáme čierne korenie, soľ, sójovú a worčesterskú omáčku, kari korenie a prelisovaný cesnak. Všetko spolu dobre premiešame a dáme odležať na chladné miesto približne na 2 hodiny.
Cibuľu pokrájame nadrobno a na rozohriatom oleji ju speníme do sklovita a posypeme mletou červenou paprikou. Potom pridáme odležané mäso, ktoré za stáleho miešania opekáme do červena. Keď je mäso takmer hotové pridáme arašidy a za stáleho miešania krátko pražíme.
Nakoniec zalejeme maizenou rozmiešanou v troške vody, povaríme 2 minúty a ak treba dochutíme soľou. Podávame s hráškovou ryžou.
Doba prípravy:
Kung - Pao - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore