piatok, 23. apríla 2010

Džemovník so snehom

Džemovník so snehom - recept
300 g polohrubej múky
5 vajec
1 Palmarin
200 g práškového cukru
1 lyžica kakaa
1/2 vrecúška prášku do pečiva
200 g kryštálového cukru
120 g kokosovej múčky
marhuľový džem na potretie

Žĺtky oddelíme od bielkov a dáme do misy. Pridáme múku, Palmarin, práškový cukor, kakao, prášok do pečiva a vymiesime cesto. Potom ho rukami roztlačíme na vymastený plech posypaný detskou krupicou. Cesto potrieme marhuľovým džemom.
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame doň kokosovú múčku a rozotrieme na koláč potretý džemom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút, kým povrch snehu nie je ružový. Upečený a vychladnutý koláč nakrájame na rezy.
Doba prípravy:
Džemovník so snehom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore