piatok 5. novembra 2010

Holandský šalát

Holandský šalát - recept
200 g mäkkej salámy
100 g tvrdého syra (Eidam)
3 vajcia
150 ml kečupu
150 ml kyslej smotany
2 zemiaky uvarené v šupke
soľ, mleté čierne korenie
worcesterská, sójová a čili omáčka
petržlenová vňať

Salámu nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a spolu so syrom postrúhame. Vajcia uvaríme na tvrdo, vychladnuté postrúhame alebo posekáme. Kečup zmiešame so soľou, smotanou, korením a podľa chuti worcesterskou, sójovou a čili omáčkou. Pripravenú salámu, zemiaky a vajcia zmiešame, pridáme ochutený kečup a dobre premiešame.
Šalát dáme do chladu a pred podávaním ho ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou a kolieskami vajíčka.
Podávame s chlebom alebo s pečivom.
Doba prípravy:
Holandský šalát - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore