nedeľa 10. októbra 2010

Slovenská šošovicová polievka

Slovenská šošovicová polievka - recept
1 pohár (250 ml) šošovice
2 cibule
olej, soľ
mletá červená paprika
250 g koreňovej zeleniny
2 lyžice hladkej múky
vegeta
majorán
3 lyžice ovsených vločiek
zelerová vňať

V hrnci zohrejeme olej, opražíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu, poprášime múkou, červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame, pridáme vopred namočenú šošovicu a uvedieme do varu.
Zeleninu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a spolu s druhou cibuľou dáme do polievky. Osolíme ju, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne. Potom pridáme zelerovú vňať, podľa chuti vegetu a nakoniec majorán a ovsené vločky. Polievku necháme ešte chvíľu variť a odstavíme. Pred podávaním z nej vyberieme celú cibuľu. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Šošovicu zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa. Týmto trikom odstránime 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov.
Slovenská šošovicová polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore