piatok, 16. apríla 2010

Studená špenátová polievka

Studená špenátová polievka - recept
1 l mlieka
500 g špenátu
40 g masla
1 malá cibuľa
50 g strúhanky
soľ
250 ml sladkej smotany
2 vajcia uvarené na tvrdo

Mrazený špenát rozvaríme, čerstvý očistíme, povaríme a posekáme.
Nadrobno pokrájanu cibuľu speníme na masle, pridáme špenát a krátko podusíme.
Mlieko zohrejeme na bod varu, vlejeme do špenátu, pridáme soľ, strúhanku a dobre premiešame. Prilejeme smotanu a prehrejeme.
Vajcia olúpeme, pokrájame na kolieska a dáme ich do polievky. (Môžeme pridať aj nadrobno posekanú šunku.) Polievku podávame dobre vychladenú.
Doba prípravy:

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore