pondelok, 29. novembra 2010

Vidiecka polievka

Vidiecka polievka - recept
4 l mäsového vývaru
100 g kyslej kapusty
4 - 5 zemiakov
80 g jačmenných krúp
1 mrkva
1 petržlen
1 cibuľa
2 paradajky
2 - 3 PL olivového oleja
soľ, mleté čierne korenie
sladká mletá červená paprika
bobkový list
petržlenová vňať

Z mäsa alebo 2 kociek hovädzieho bujónu (bez glutamanu sodného) a 4 l vody pripravíme vývar.
Mrkvu, petržlen očistíme a pokrájame na kolieska alebo kocky. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mrkvu, petržlen, kyslú kapustu (vyžmýkame, pokrájame na malé kúsky) a chvíľu podusíme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, zalejeme vývarom, pridáme premyté krúpy a varíme asi 20 minút. Potom pridáme na kocky pokrájané zemiaky a varíme takmer domäkka.
Paradajky ošúpeme, pokrájame na štvrťky a spolu s bobkovým listom dáme do polievky. Varíme asi 10 minút, ochutíme soľou, korením a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Vidiecka polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore