piatok, 14. mája 2010

Makový a orechový závin

Makový a orechový závin - recept
500 g hladkej múky
100 ml oleja
3 PL kryštálového cukru
1 kocka droždia
300 ml mlieka
1 prášok do pečiva
1 vajce
štipka soli
kôra z 1 citróna

Maková plnka:
300 g mletého maku
150 g kryštálového cukru
kôra z 1 citróna
Orechová plnka:
300 g mletých orechov
150 g kryštálového cukru, rum
trochu vlažného mlieka

Cesto: Droždie rozdrobíme v 300 ml vlažného mlieka pridáme trošku cukru a necháme vykvasiť.
Zmiešame hladkú múku, štipku soli, cukor, prášok do pečiva, olej a citrónovú kôru. Pridáme vajce, kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Plnky: Mak zmiešame s cukrom, zalejeme vlažným mliekom a pridáme citrónovú kôru.
Orechy zmiešame s vlažným mliekom a pridáme cukor a rum.

Cesto rozdelíme na 4 časti, vyvaľkáme, natrieme vychladnutými plnkami, zvinieme, dáme na vymastený plech a necháme asi 10 minút kysnúť. Potrieme vajíčkom a pečieme cca 15 minút pri teplote 175°C.
Výborný na raňajky alebo večeru s dobrým čajom, prípadne s kakaom. Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Makový a orechový závin - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore