pondelok 14. júna 2010

Marhuľové kolieska s pudingom

Marhuľové kolieska s pudingom - recept
40 g droždia
50 g cukru
250 ml mlieka, plus mlieko na puding
500 g hladkej múky
75 g masla
štipku soli
1 vajce do cesta a 1 na potretie
strúhaná citrónová kôra z 1 citróna
vanilkový puding
zavárané marhule (v sezóne čerstvé)

Rozmrvené droždie rozmiešame v troche vlažného mlieka, cukru a necháme vykysnúť.
Z múky, cukru, rozpusteného masla, rozšľahaného vajíčka, vlažného mlieka, štipky soli, strúhanej citrónovej kôry a kvásku vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho čistou utierkou a necháme v teple vykysnúť.
Zatiaľ uvaríme puding podľa návodu (stačí polovičná dávka) a necháme ho vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme rozpusteným maslom, pevne zvinieme ako závin do dlhého valca a nakrájame na kolieska hrubé asi 1,5 cm.
Poukladáme ich na vymastený plech (alebo vyložený papierom na pečenie) a necháme chvíľu odpočívať.
Do stredu nakysnutých koliesok urobíme jamku, do každej dáme lyžičkou trochu pudingu a na vrch poukladáme po polovičke alebo, ak sú väčšie, po štvrtke kompótových (v lete čerstvých) marhúľ.
Dookola ešte potrieme rozšľahaným vajíčkom, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme cca 15 - 20 minút. Upečené kolieska môžeme posypať práškovým cukrom.
Doba prípravy:
Marhuľové kolieska s pudingom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore