pondelok 7. júna 2010

Rizoto na bielom víne

Rizoto na bielom víne - recept
ryža
1 cibuľa
zeler, mrkva, petržlen
olivový olej, maslo
cca 50 ml bieleho vína
zeleninový vývar, soľ

Cibuľu pokrájame na drobno, zeler, mrkvu, petržlen očistíme, pokrájame na kocky a opražíme na olivovom oleji s maslom. Pridáme premytú ryžu, opražíme do sklovita, osolíme a zalejeme vínom. Zľahka premiešame a keď víno trochu vsiakne do ryže, pridáme zeleninový vývar a varíme domäkka.
Ryžu naservírujeme na tanier a môžeme ozdobiť strúhaným Eidamom alebo parmezánom.
Želám dobrú chuť!
Doba prípravy:
Rizoto na bielom víne - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore