pondelok, 9. augusta 2010

Jablkovo-krémový zákusok

Jablkovo-krémový zákusok - recept
200 g kryštálového cukru
4 vajcia
200 g polohrubej múky
100 ml oleja
100 ml vody
1 prášok do pečiva

Plnka:
500 ml mlieka
2 krémové prášky Zlatý klas alebo vanilkové pudingy
1 vanilkový cukor
100 g práškového cukru
125 g masla
1,5 kg jabĺk
1 až 2 balíčky škoricového cukru (podľa kyslosti jabĺk)
2 želatíny na 500 ml vody

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Potom postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko spolu vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech vysypaný polohrubou múkou a vo vyhriatej rúre na 175°C upečieme. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku: 400 ml mlieka s vanilkovým cukrom dáme zovrieť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame krémový prášok Zlatý klas alebo pudingový prášok, vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť a občas premiešame.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridávame vychladnutú kašu a vyšľaháme na hladký krém.
Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky, nahrubo postrúhame a ochutíme škoricovým cukrom, ak sú jablká sladké, tak ochutíme len samotnou škoricou (môžeme ich trochu pokvapkať citrónovou šťavou).
Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrieme plnku, na ktorú navrstvíme ochutené jablká a zalejeme želatínou pripravenou podľa návodu na obale.
Necháme v chlade stuhnúť a potom pokrájame.
Doba prípravy:

Poznámka: Zákusok s čerstvými jablkami je na rýchlu konzumáciu, ak chceme zákusok na dlhšie jablká radšej podusíme, aby nezačali kysnúť.
Jablkovo-krémový zákusok - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2014. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore