streda, 29. septembra 2010

Jahňacie mäso na mexický spôsob

Jahňacie mäso na mexický spôsob - recept
1,5 kg jahňacieho mäsa zo stehna
3 až 4 strúčiky cesnaku
1/3 hrnčeka citrónovej šťavy
1/2 hrnčeka olivového oleja
1 hrnček kuracieho vývaru (1 hrnček = 200 ml)
2 až 3 lyžičky mletej škorice
2 lyžičky oregana
soľ, mleté čierne korenie
1 kg zemiakov

Mäso umyjeme a necháme odkvapkať. Cesnak očistíme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a prešpikujeme nimi mäso.
Citrónovú šťavu zmiešame s olivovým olejom a kuracím vývarom - do tejto zmesi dáme mäso a necháme asi 1 hodinu odstáť. Potom mäso vyberieme a dáme ho do vymasteného pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme škoricou a oreganom. Okolo mäsa dáme očistené zemiaky prekrojené na polovice alebo štvrťky a trocha ich osolíme. Potom trochu podlejeme zmesou v ktorej sme mali namočené mäso, aby sa vytvoril výpek. Dáme piecť do vyhriatej rúry 190 °C a asi po 30 minútach mäso a zemiaky polejeme výpekom. Potom mäso otočíme a opäť trocha osolíme, posypeme škoricou a oreganom a ďalej pečieme, až sú zemiaky a mäso mäkké.
Doba prípravy:
Jahňacie mäso na mexický spôsob - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore