streda, 8. septembra 2010

Zapekané zeleninové cestoviny

Zapekané zeleninové cestoviny - recept
500 g fliačkov (kolienka, špirálky alebo iné cestoviny)
1 menšia hlávka bielej kapusty
1 kaleráb
4 mrkvy
2 petržleny
1 zeleninový bujón
2 cibuľky s vňaťou
2 strúčiky cesnaku
150 g bieleho jogurtu
6 PL mlieka
150 g strúhaného syra
olej, soľ, vegeta

Cestoviny uvaríme a scedíme.
Kapustu nastrúhame, pridáme na kocky pokrájaný kaleráb, petržlen a mrkvu - dáme variť so zeleninovým bujónom. Keď je zelenina mäkká, tak ju tiež scedíme (vodu môžeme použiť do zeleninovej polievky).
Uvarenú zeleninu zmiešame s cestovinami, pridáme nadrobno pokrájané cibuľky aj s vňaťou a pretlačený cesnak. Osolíme, ochutíme vegetou, pridáme 2 PL oleja a všetko spolu dobre premiešame. Túto zmes vsypeme do vymastenej zapekacej misy alebo pekáča. Posypeme strúhaným syrom a polejeme rozmiešaným jogurtom s mliekom. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť dozlatista.
Doba prípravy:
Zapekané zeleninové cestoviny - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore