piatok, 22. októbra 2010

Drapáky

Drapáky - recept
1 kg v šupke uvarených zemiakov
200 g hladkej múky
200 g polohrubej múky
2 až 3 lyžičky soli

Zemiaky ošúpeme prelisujeme alebo na strúhadle postrúhame na jemno. Pridáme hladkú múku a soľ.
Domiesime s polohrubou múkou na hladké cesto. Cesto sformujeme do valca a pokrájame na kolieska, ktoré rozvaľkáme na tenké placky a pomastíme masťou zmiešanou s pomletými škvarkami. Placku zrolujeme a stočíme do slimáka. Drapáky ozdobíme po vrchu mriežkou (vytvoríme nožom).
Vyprážame na oleji z obidvoch strán dozlatista.
Doba prípravy:
Drapáky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore