nedeľa, 26. decembra 2010

Makové opekance

Makové opekance - recept
800 g hladkej múky
30 g práškového cukru
1 lyžička soli
mlieko podľa potreby

Kvások:
2 dl mlieka
30 g droždia
20 g práškového cukru

Na posypanie:
100 g rozpusteného masla
120 g mletého maku
80 g práškového cukru

V 2 dl mlieka rozmiešame droždie s práškovým cukrom a necháme vykysnúť.
Preosiatu múku zmiešame so soľou a práškovým cukrom. Pridáme kvások, podľa potreby vlažné mlieko a vypracujeme tuhé cesto.
Na doske posypanej múkou urobíme z vymieseného cesta dlhé tenké šúľky a poukladáme ich na vymastený plech. Na plechu necháme vykysnúť, potom vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Do druhého dňa necháme stáť, pokrájame na opekance (2x2 cm), dáme na sitko a prelejeme vriacou vodou. Hotové opekance polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom.
Doba prípravy:
Makové opekance - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore