sobota 22. januára 2011

Cesnakové slimáčiky

Cesnakové slimáčiky - recept
1 balík lístkového cesta
5 - 6 strúčikov cesnaku
1 žĺtok
150 g Nivy
100 g taveného syra
2 PL kyslej smotany
150 g šunky, 1 vajce
petržlenová vňať, mleté čierne korenie

Na jemne pomúčenej doske cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Žĺtok vymiešame s kyslou smotanou, pridáme tavený syr, očistený a prelisovaný cesnak, korenie, podľa chuti osolíme, dobre vymiešame a rozotrieme na cesto. Šunku pokrájame na rezance a poukladáme na cesto, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a postrúhanou Nivou. Cesto zvinieme do rolády a ostrým nožom krájame na tenšie kolieska, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska "slimáčiky" potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190°C cca 15 - 20 minút.
Výborné pohostenie pri pohári dobrého vínka v kruhu svojich priateľov:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Cesnakové slimáčiky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore