nedeľa, 23. januára 2011

Koláč Tuti-Frutti

Koláč Tuti-Frutti - recept
250 g polohrubej múky
250 g práškového cukru (aj menej)
1 prášok do pečiva
2 vajcia
250 ml sladkej smotany

Plnka:
500 g kyslej smotany (18%)
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
250 ml sladkej smotany
1 vanilkový cukor
1 stužovač na šľahačku
Poleva:
1 l vody
2 pudingové prášky Fruttina (jahodové, marhuľové..)
kryštálový cukor (podľa chuti)

Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor, vajcia, smotanu a vymiešame hladké cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 175°C.
Upečený koláč necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme plnku: Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom.
Sladkú smotanu, vanilkový cukor a stužovač vyšľaháme do tuha. Do vymiešanej kyslej smotany postupne pridávame vyšľahanú šľahačku a ľahko premiešame. Plnku natrieme na vychladnuté cesto.
Pudingy Fruttina uvaríme podľa návodu, necháme trocha vychladnúť a pomaly nalejeme na koláč. Hotový koláč dáme do chladničky stuhnúť (najlepšie cez noc). Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si video na recept: Koláč Tuti - Frutti
Koláč Tuti-Frutti - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore