piatok 28. januára 2011

Tvarohové pagáčiky

Tvarohové pagáčiky - recept
100 g hrubej múky
400 g polohrubej múky
250 g tvarohu
100 až 150 ml oleja
2 lyžičky soli
2 vajcia
1 kocka droždia
150 ml mlieka a trošku cukru

Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
Múky zmiešame so soľou, pridáme 2 lyžičky cukru, rozmrvený tvaroh, 1 vajíčko, olej, kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 0,6 až 1 cm (podľa toho aké ich chceme mať vysoké) a vykrajujeme pagáčiky s priemerom 3 až 4 cm. Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich mierne osoleným vajíčkom, môžeme posypať sezamom alebo rascou a vo vopred vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 15 minút.
Doba prípravy:
Tvarohové pagáčiky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore