sobota, 26. februára 2011

Gurmánske rezne

Gurmánske rezne - recept
600 g bravčového karé
soľ
Na marinádu:
3 lyžice oleja
1 lyžica horčice
2 lyžice citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie

Na obaľovanie:
3 - 4 vajcia
polohrubá múka, strúhanka
2 hrste mletých orechov
olej na vyprážanie

Umyté a osušené mäso nakrájame na plátky, vyklepeme a osolíme.
V miske metličkou dôkladne vyšľaháme olej, horčicu, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, korenie a vzniknutou marinádou natrieme rezne z oboch strán. Poukladáme ich do misy, v ktorej sme vyšľahali marinádu, aby sme využili zvyšky marinády, prikryjeme a necháme v chladničke odležať do druhého dňa.
Potom rezne zľahka obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke zmiešanej s orechmi. Strúhanku veľmi nepritláčame na rezne, ale zľahka ju otrasieme a vyprážame na rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakovými hranolkami alebo inak pripravenými zemiakmi a s rôznymi šalátmi.
Doba prípravy:
Gurmánske rezne - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore