streda, 30. marca 2011

Holandské rezne s paradajkovým dipom

Holandské rezne s paradajkovým dipom - recept
500 g mletého bravčového mäsa
1 menšia mrkva
1 rožok
1,5 dl mlieka
100 g strúhaného syra
soľ, mleté čierne korenie
mletá červená paprika, vegeta, majorán
olej na vyprážanie
1 vajce, hladká múka a strúhanka na obaľovanie

Rožok nakrájame na kocky, zalejeme trochou mlieka a pridáme k mletému mäsu.
Mrkvu očistíme, umyjeme, najemno postrúhame, pridáme k mäsu a podľa potreby postupne pridávame zvyšné mlieko. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, vegetu majorán a všetko dôkladne premiešame. Pripravené mäso odložíme do chladu na niekoľko hodín najlepšie cez noc do druhého dňa. K odležanému mäsu, pridáme strúhaný syr a znova premiešame. Z masy vytvarujeme hrubšie rezne, ktoré obalíme v trojobale a na horúcom oleji vypražíme.
Podávame so zemiakovou kašou a polejeme paradajkovým dipom.

Paradajkový dip si pripravíme takto: 3 zrelé väčšie paradajky umyjeme, nakrájame na štvrťky, dáme do hrnca a v troche vody (cca 50 ml) povaríme 8 až 10 minút. Potom ich vyberieme a prepasírujeme cez sito. Do kaše vmiešame 1 až 2 ČL najemno posekanej bazalky, pridáme 1 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL mletej sladkej červenej papriky, 1 ČL sambal oeleku (je orientálna ostrá pasta z čili papriky a korenín typické pre ázijskú kuchyňu), osolíme a dobre premiešame.
Doba prípravy:
Holandské rezne s paradajkovým dipom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore