piatok, 25. marca 2011

Pečené zemiaky so slaninkou

Pečené zemiaky so slaninkou - recept
12 rovnako veľkých surových zemiakov
100 g anglickej alebo oravskej slaninky
2 menšie cibule
100 g strúhaného syra
soľ, mleté čierne korenie, olej

Zemiaky dobre umyjeme, osušíme, nakrojíme (2 až 3 zárezy) tak, aby každý držal pohromade. Vznikne akoby harmonika, do zárezov striedavo vložíme plátok slaninky a koliesko očistenej cibule. Takto naplnené zemiaky osolíme, okoreníme, dáme na trochu vymastený pekáč, uložené zemiaky po vrchu pokvapkáme olejom, pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Keď sú zemiaky mäkké posypeme ich strúhaným syrom a dáme zapiecť až sa syr roztopí. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi alebo pokvapkáme kečupom.
Doba prípravy:
Pečené zemiaky so slaninkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore