streda, 23. marca 2011

Pizzové rožky

Pizzové rožky - recept
500 g hladkej múky
1 vrecúško instantného droždia
1 lyžičku cukru a soli
3 dl vlažnej vody
4 lyžice oleja
1 vajce na potretie
na posypanie sezamové zrniečka

Plnka:
200 g šunkovej salámy
100 g strúhaného syra
2 lyžice kečupu
1 lyžičku oregana

Hladkú múku preosejeme do misy, pridáme instantné droždie, premiešame, pridáme olej a vlažnú vodu, v ktorej sme rozpustili cukor a soľ. Všetko spolu dobre vypracujeme na cesto a necháme kysnúť asi 20 až 30 minút.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Salámu pokrájame na drobné kocky alebo nadrobno posekáme, pridáme kečup, strúhaný syr, oregano a spolu premiešame.
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky, ktoré rozvaľkáme na doske do kruhov, pokrájame na trojuholníky, na každý dáme plnku, zrolujeme od širšieho konca k špici a upravíme do tvaru rožka. Rožky ukladáme ďalej od seba (pri pečení narastú) na vymastený plech alebo použijeme papier na pečenie. Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými zrniečkami. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C a pomaly pečieme.
Je to vítaný doplnok na pohostenie k rôznym nápojom.
Doba prípravy:
Pizzové rožky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore