pondelok 7. marca 2011

Segedínsky guláš

Segedínsky guláš - recept
700 g bravčového mäsa
1 kg kyslej kapusty
2 cibule, olej
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ, drvená rasca
2 strúčiky cesnaku
500 ml mlieka alebo kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky.
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme mäso a chvíľu ho opražíme. Potom ochutíme soľou, korením, mletou červenou paprikou, rascou, podlejeme trochou vody a udusíme do polomäkka.
Kyslú kapustu premyjeme, vyžmýkame a ak sú strapce dlhé, tak ju poprekrajujeme a pridáme k mäsu. Premiešame, prilejeme asi 1,5 l vody a varíme domäkka. V mlieku alebo v kyslej smotane rozmiešame múku, pridáme roztlačený cesnak a za stáleho miešania vlejeme do kapusty. Chvíľu povaríme a podávame s knedľou.
Doba prípravy:
Segedínsky guláš - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore