nedeľa, 24. apríla 2011

Vyprážané údené bravčové plece s bryndzou

Vyprážané údené bravčové plece s bryndzou - recept
1 kg údeného bravčového pliecka
250 g bryndze
2 lyžice kyslej smotany
mleté čierne korenie
Na obaľovanie:
hladká múka
2 - 3 vajcia
strúhanka
olej na vyprážanie

Bryndzu vymiešame so smotanou a podľa chuti okoreníme.
Údené bravčové plece uvaríme do polomäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom nakrájame na kolieska, každé koliesko natrieme bryndzou a po dva spojíme. Potom obalíme v klasickom trojobale - najprv v múke, v rozšľahaných vajíčkach a v strúhanke. Vyprážame na rozohriatom oleji z oboch strán. Podávame so zemiakovými hranolkami a s čerstvým šalátom a môžeme posypať posekanou petržlenovou vňaťou.
Doba prípravy:

Poznámka: Na obmenu receptu: Namiesto údeného bravčového pliecka môžeme použiť 12 väčších plátkov šunky, ktoré natrieme vymiešanou bryndzou, zvinieme a na koncoch zopneme drevenými špáradlami, obalíme a vypražíme. Pred podávaním vyberieme špáradlá!
Vyprážané údené bravčové plece s bryndzou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore