utorok 24. mája 2011

Kuracia pochúťka

Kuracia pochúťka - recept
550 g kuracích pŕs
500 g kuracích pečienok
2 cibule
1 hlávka cesnaku
1 mrkva
1 konzerva šampiňónov
50 ml červeného vína
100 g strúhaného syra
soľ, olej
Na placky:
500 g zemiakov
polohrubá múka
2 vajcia
majorán, mleté čierne korenie

Na rozpálenom oleji opečieme 1 cibuľu nakrájanú na polkolieska, pridáme mrkvu nakrájanú na kocky a spolu chvíľu opražíme. Pridáme kuracie prsia nakrájané na pásiky, opražíme, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.
V druhom hrnci na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme na kocky nakrájané pečienky, polejeme vodou a dusíme do mäkka. Potom osolíme a okoreníme.
Keď je kuracie mäso mäkké podlejeme červeným vínom a pridáme 2 - 3 strúčiky prelisovaného cesnaku. Premiešame, chvíľu povaríme a zmiešame dokopy s udusenou pečeňou. Potom pridáme šampiňóny (bez nálevu), zamiešame, chvíľu podusíme a nakoniec jemne zahustíme zápražkou.
Z postrúhaných zemiakov, polohrubej múky, cesnaku, soli, korenia, majoránu a vajec pripravíme cesto na placky, ktoré opečieme na rozpálenom oleji.
Hotové jedlo podávame s plackami alebo s ryžou. Každú porciu pred podávaním posypeme strúhaným syrom.
Doba prípravy:
Kuracia pochúťka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore