pondelok 2. mája 2011

Pečené bravčové karé so sladkokyslou omáčkou

Pečené bravčové karé so sladkokyslou omáčkou - recept
800 g bravčového karé
1 strúčik cesnaku
2 - 3 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky kari korenia
1/2 lyžičky grilovacieho korenia
1/2 lyžičky drvenej čili papričky
soľ, mleté čierne korenie
2,5 dl mäsového vývaru
100 ml octu, 150 ml vody
60 g práškového cukru
1 červenú cibuľu
1 červenú papriku
1 malú plechovku kukurice
2 - 3 lyžice vody
1 lyžičku kukuričného škrobu
rastlinný olej

Mäso potrieme zmesou prelisovaného cesnaku, soli, kari, grilovacieho a čierneho korenia, čili papričky, troch lyžíc olivového oleja, prikryjeme a necháme 2 hodiny v chlade odležať.
V panvici ohrejeme rastlinný olej a mäso opečieme z oboch strán. Potom mäso preložíme do vymasteného pekáča, podlejeme ho trochou vývaru, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 190°C na 1 až 1,5 hodiny. Počas pečenie podlievame vývarom a mäso dopečieme, kým nie je mäkké.
Cukor zmiešame s octom, vodou a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Do roztoku pridáme jemne nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku, osolíme, okoreníme a dusíme, kým zelenina nezmäkne. Potom pridáme kukuricu, premiešame a chvíľu spolu povaríme. Kukuričný škrob rozmiešame s 3 lyžicami studenej vody, vlejeme do omáčky a na miernom ohni ju varíme, kým nezhustne.
Mäso nakrájame na plátky, ktoré polejeme omáčkou a podávame s ryžou.
Doba prípravy:
Pečené bravčové karé so sladkokyslou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore