štvrtok 9. júna 2011

Obložená zapekaná fašírka

Obložená zapekaná fašírka - recept
500 g mletého mäsa (bravčové a hovädzie)
50 g žemle
trochu mlieka
1 lyžica sójovej múky
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 vajíčko
soľ, vegeta
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
majorán, oregano
2 väčšie paradajky
200 g strúhaného syra, olej
strúhanka alebo hladká múka na obaľovanie

Žemľu nakrájame na kocky a zalejeme trochou mlieka.
Do mletého mäsa pridáme vajíčko, nadrobno posekanú cibuľu, vyžmýkanú žemľu, polovicu strúhaného syra a sójovú múku. Ochutíme pretlačeným cesnakom, korením, paprikou, vegetou, majoránom a soľou. Všetko spolu dobre premiešame.
Z mäsovej hmoty urobíme hrubšie fašírky, ktoré obalíme v strúhanke alebo v hladkej múke. V strede urobíme jamku a na rozpálenom oleji prudko opražíme (iba z jednej strany), aby sa mäso zatiahlo. Potom fašírky preložíme na vymastený pekáč a jamky naplníme paradajkou nakrájanou na kocky, ktorú sme posypali oreganom a podlejeme trochou vody alebo vývarom. Dáme do vyhriatej rúry na 230°C a pečieme asi 15 minút.
Potom pekáč vyberieme z rúry a na fašírky rozdelíme zvyšok syra a druhú paradajku nakrájanú na kolieska. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte 10 minút dochrumkava.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, (môžeme pridať aj opražené cibuľové krúžky).
Doba prípravy:
Obložená zapekaná fašírka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore