nedeľa 5. júna 2011

Viedenský zákusok s piškótami

Viedenský zákusok s piškótami - recept
4 vajcia
250 g kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
125 ml oleja
125 ml mlieka
300 g polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva

Krém:
1 l pomarančového džúsu
6 PL práškového cukru
2 Zlaté klasy
500 ml smotany na šľahanie
1 vanilínový cukor
2 stužovače na šľahačku

Na ozdobu:
250 až 300 ml pomarančového džúsu
rum (podľa chuti)
2 až 3 balíčky dlhých piškót
čokoláda na varenie

Celé vajcia, kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny a postupne pridávame olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame. Cesto rozotrieme na vymastenom, pomúčenom hlbšom plechu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 10 minút.
Pripravíme si krém: 800 ml pomarančového džúsu dáme variť s práškovým cukrom. V 200 ml pomarančového džúsu rozmiešame 2 zlaté klasy. Do vriaceho džúsu vlejeme rozmiešané zlaté klasy a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý necháme mierne vychladnúť a vylejeme ho na vychladnuté, upečené cesto. Dáme do chladu, aby nám krém stuhol.
Do smotany na šľahanie, pridáme vanilínový cukor, stužovače a spolu vyšľaháme dotuha.
Na stuhnutý krém rovnomerne natrieme vyšľahanú šľahačku.
Pomarančový džús zmiešame s rumom v ktorom postupne namáčame piškóty a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch koláča pofŕkame roztopenou čokoládou.
Koláč dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.
Na druhý deň koláč krájame pomedzi piškóty.
Doba prípravy:
Viedenský zákusok s piškótami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore