pondelok, 22. augusta 2011

Lasagne s bolonskou omáčkou

Lasagne s bolonskou omáčkou - recept
600 g mletého bravčového mäsa
1 balíček lasagnového cesta
6 väčších olúpaných paradajok
cca 100 ml červeného vína
čerstvá bazalka
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
kečup
soľ, korenie
olivový olej
maslo
50 g hladkej múky
500 ml mlieka
parmezán
muškátový oriešok

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme prelisovaný cesnak, mleté mäso a chvíľu ho pražíme, aby sa mäso zatiahlo. Potom pridáme nakrájané paradajky, nasekanú bazalku, osolíme okoreníme, podlejme vínom a podľa chuti pridáme kečup. Premiešame a dusíme približne 20 minút.
Zatiaľ si pripravíme bešamelovú omáčku. Maslo rozpustíme, pridáme múku a chvíľu pražíme. Zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania varíme, kým nám nezhustne. Potom odstavíme z ohňa, pridáme nastrúhaný syr a miešame, kým sa syr neroztopí. Ochutíme mletým muškátovým orieškom, osolíme, okoreníme a premiešame.
Lasagnové pláty namočíme na chvíľu do teplej vody, aby trochu zmäkli.
Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom a na dno uložíme pláty cesta. Naň dáme mäsovú zmes a polejeme bašamelom. Prikryjeme plátmi cesta a pokračujeme vo vrstvení. Takto si pripravíme tri vrstvy a poslednú štvrtú vrstvu tvoria pláty potreté bešamelovou omáčkou. Zapekáme vo vyhriatej rúre pri 200°C približne 30 minút.
Doba prípravy:
Lasagne s bolonskou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore