Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

nedeľa 21. augusta 2011

Ovocná torta

Ovocná torta - recept
5 vajec
5 PL kryštálového cukru
5 PL polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
2 PL vlažnej vody

Na krém:
250 ml šľahačkovej smotany
250 ml kyslej smotany
1 vanilínový cukor
1 - 2 PL práškového cukru
1 stužovač
cca 300 g čerstvého ovocia - jahody, ríbezle, maliny
1 Zlatý klas
500 ml sirupovej vody

Celé vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny a pridáme vlažnú vodu, aby bola hmota nadýchanejšia. Potom vareškou opatrne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou posypanej tortovej formy. Pečieme pri 180°C asi 20 až 30 minút.
Medzitým si pripravíme krém: Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom.
Šľahačkovú smotanu, vanilínový cukor a stužovač vyšľaháme dotuha. Do vymiešanej kyslej smotany postupne pridávame vyšľahanú šľahačku a ľahko premiešame.
Keď korpus vychladne rovnomerne naň natrieme krém. Na krém poukladáme ovocie, ktoré zalejeme želatínou, ktorú si pripravíme zo sirupovej vody a Zlatého klasu.
350 ml sirupovej vody dáme zovrieť, potom vlejeme vo zvyšnej sirupovej vode rozmiešaný Zlatý klas. Za stáleho miešania povaríme, kým mierne nezhustne. Necháme chvíľu vychladnúť a vlažnou želatínou polejeme ovocie na torte. Takto pripravenú tortu dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť (najlepšie cez noc).
Doba prípravy:

Poznámka: Ak chceme, koláč môžeme urobiť aj na plech. Piškótové cesto pripravíme rovnako, len zväčšíme počet vajíčok na osem. A koľko je vajíčok, o toľko viac pridáme polievkových lyžíc cukru a múky. A kyslé smotany dáme dve.
Ovocná torta - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore