utorok, 23. augusta 2011

Rumové šišky s makovou plnkou

Rumové šišky s makovou plnkou - recept
500 g hladkej múky
30 g droždia
250 ml vlažného mlieka
7 lyžíc práškového cukru
1 vanilínový cukor
70 g roztopeného masla
1 vajce
4 lyžice rumu
1 lyžicu citrónovej šťavy
štipku soli

Plnka:
mletý mak - podľa potreby
2 jablká
jemný kryštálový cukor - podľa chuti
mletá škorica
olej na vyprážanie
práškový cukor na posypanie

Z vlažného mlieka, trochu cukru a droždia pripravíme kvások. Potom ho dáme do preosiatej múky, pridáme rozšľahané vajce, štipku soli, vanilínový a zvyšný cukor, roztopené maslo, rum, citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.
Medzitým si pripravíme plnku: Jablká očistíme, postrúhame, zmiešame s mletým makom a podľa chuti pridáme cukor a škoricu. Všetko spolu premiešame.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1 cm a pohárom povykrajujeme kolieska. Do stredu jedného kolieska dáme lyžičkou trochu plnky, prikryjeme ho druhým kolieskom a vykrojíme ešte raz, aby sa okraje spojili. Naplnené šišky necháme ešte chvíľu na doske kysnúť, potom ich na horúcom oleji vypražíme.
Šišky položíme na papierovú utierku a necháme ich odkvapkať z prebytočného tuku. Potom šišky posypeme práškovým cukrom.
Doba prípravy:

Poznámka: Na obmenu receptu namiesto maku môžeme šišky naplniť dobrým lekvárom.
Rumové šišky s makovou plnkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore