pondelok 15. augusta 2011

Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán - recept
2 - 3 baklažány
4 väčšie paradajky
2 - 3 strúčiky cesnaku
150 až 200 g ementálu
olivový olej, trošku vody
soľ

Baklažány umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky, ktoré osolíme a necháme 30 minút stáť, aby sa vypotili. Potom plátky poutierame papierovou kuchynskou utierkou.
Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kolieska.
Očistený cesnak prelisujeme do malej misky, pridáme soľ, olivový olej, trošku vody a dobre vymiešame.
Do vymastenej zapekacej misky poukladáme baklažánové plátky, ktoré potrieme cesnakovým olejom, na to poukladáme kolieska paradajok, tiež ochutíme cesnakovým olejom a prikryjeme strúhaným ementálom. Pokračujeme vo vrstvení pokiaľ neminieme všetky suroviny (navrchu má byť baklažán posypaný syrom). Dáme do vyhriatej rúry na 180 až 190°C a zapekáme približne 30 minút.
Zapekaný baklažán môžeme podávať so zemiakmi alebo s čerstvým chlebom.
Doba prípravy:
Zapekaný baklažán - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore